PxPixel

Ekte amerikansk mat i Oslo

Fra juicy burgere til spareribs

De siste årene har restaurant-Oslo virkelig fått øynene opp for amerikansk mat. Man får gourmetburgere over hele byen, så er det bare å glemme trist gatekjøkkenburgere med thousand island-dressing. Men amerikanske restauranter i Oslo kan by på mer enn burgere – også spareribs og chicken wings er amerikansk mat du kan bestille som take away.

AMERIKANSK MAT SOM TAKE AWAY

Det finnes mange digge burgersjapper i Oslo som samarbeider med foodora, slik at du enkelt kan bestille din favorittburger rett hjem på døra. Både The Greasy House, Café Laundromat og Piri Piri Chicken byr på digge burgere som kan redde en hvilken som helst sliten dag. Hva med en bacon- eller cheeseburger? Mango chutney eller blåmuggdressing? Mulighetene er nesten uendelige. De aller fleste burgersjappene tilbyr også vegetarburger for den som ønsker det, og steder som Munchies byr også på fantastiske søtpotet fries ved siden av. Mer amerikansk kan det vel neppe bli?

EKTE AMERIKANSK MAT I OSLO

Amerikansk mat er så mye mer enn hamburgere. Her snakker vi amerikanske varmende cajun-gryter til spicy chicken wings og sunne grånnkålsalater. I Oslo er restauranten Lucky Bird en av de aller beste alternativene for ekte amerikansk mat. Her roper hele menyen Amerika, og man kan velge mellom autentiske chicken wings og smaksrike spareribs. Styrken på sausen bestemmer du helt selv, fra mild til spicy. Som tilbehør kan du bestille cornbread fra sørstatene, eller noe så erkeamerikansk som mac'n'cheese. Milkshakes høres selvsagt også med om man ønsker å ta festen helt ut, det samme som en tradisjonell burger i Oslo.

Last ned vår gratis app!